perjantai 3. toukokuuta 2013

Vappusyönnit

Vappu tuli, vappu meni. Jäipä kirjoittelukin vähemmälle, mutta eipä se mitään... Koska en mennyt vapputorille, vältyin suurimmilta kiusauksilta.

Vappuaattona syömiseni oli päivällä samaa luokkaa kuin aiempina päivinä, mutta illalla meninkin sitten Saapas-operaatioon (seurakunnan erityisnuorisotyön/etsivän nuorisotyön vapaaehtoistoimintaa), mikä tarkoitti pitkän illan mittaista tallustelua ympäri Kaivaria. Tästä seurasi, että tarjolla ollut välipala maistui... Söin pitkän illan aikana useamman leivän, vähän karkkia, pari munkkia, keittoa, rahkaa, viinirypäleitä, pullan. Ai kauhia, tälleen kirjoitettuna näyttää paljon enemmältä, kuin miltä se tuntui... Toki kävelyä tuli sen verran, että kulutettuakin tuli ja varsinkin, kun olin aloittanut päiväni käymällä salilla.
Vappupäivän aloitin puurolla ja ruoaksi syötiin yhdessä kämppiksen kanssa keitettyjä perunoita ja kanakastiketta (taisi olla kermaan tehty) ja sitten menimme vielä piknikille pihalle ja siinähän tuli sitten hörpittyä simaa, lasillinen valkkaria, syötyä pähkinöitä, keksejä, viinirypäleitä. Illalla menimme Kaivohuoneelle keikalle ja siellähän tuli sitten tanssittua taas itsensä hikeen ja reidet kipeiksi (vaikka olivat kyllä valmiiksi jo edellisen päivän salilta). Kotimatkalla piti nälkään ostaa täytetty patonki. Vappu ei tosin taida jäädä tähän, vaan viikonloppuna menen vanhempien luokse, missä on vielä jotain perinteisiä vappuherkkuja säästetty minulle. Pitäisi varmaan tehdä etukäteissuunnitelma, mitä aion syödä, ettei vallan menisi mässäilyksi...

Eilen aloitin aamun banaanilla, raejuustolla ja teellä. Ampaisin pienelle kävely-/hölkkälenkille jonka päätteeksi venyttelin oikein pitkän kaavan mukaan telkkarin ääressä. Tämä olikin hyvä ratkaisu, sillä sen jälkeen ei reisissä ja pakaroissa tuntunut enää yhtään :). Päivällissalaatin jälkeen tulikin taas vedettyä muutama keksi. Ennen yövuoroon menoa vielä pari ruisleipä, joiden päällä avocadoa (johon lisää mustapippuria ja sitruunamehua, nam).

Kun tässä pohdin näitä syömisiäni, niin ei tämä nyt mitään ihan hervotonta mässäilyä ole, mutta ei tällaisella lepsuilulla laihtumaankaan pääse. Ongelmani eivät (ainakaan tässä vaiheessa) ole karkit, sipsit tms. huonot herkut, vaan enemmänkin viattomat "pienet pahat". Huomaan, että ylimääräinen napsiminen tapahtuu pääosin sosiaalisten tilanteiden yhteydessä, kun joku muu on vaikkapa laittanut tarjolle syötävää, eikä tarvitse itse tehdä tai ostaa. Myös pikkunälkään tulee syötyä. Voisin yrittää kevyiden salaattien sijaan panostaa siihen, että tekisin oikean kunnon ruoan, jolla nälkä lähtisi kunnolla ja olisi täydempi olo. Toisaalta salaatit ovat niin hyviä ja helppoja ja pieneen näläntunteeseen alkaa jo pikkuhiljaa tottuakin :)

Nyt aikomuksena kirmata pienimuotoiselle lenkille ja sen jälkeen nukkua yövuoron jälkeisiä univelkoja hiukkasen pois. Lenkkarini ovat ikävä kyllä vanhempien luona (mitäpä minä niillä täällä tekisin, kun enhän minä lenkkeile), mutta päätin, että tällaisella kuivalla ilmalla sisäpelikengät saavat hoitaa sitä virkaa, ettei homma nyt kenkiin tyssäisi ;)

Tää on niin totta! Ei pidä luovuttaa


1 kommentti:

  1. Tsemppiä kuntoiluun ja kaikkeen oheistoimintaan. Tuli mieleeni, kun tuossa muutama postaus takaperin puhuit noista motivaattoreista ja vinkeistä, joilla ylläpitää motivaatiota niin...

    Urheilu/laihdutus blogeja kun jonninverran seuraan, olen törmännyt ohjelmaan nimeltä HeiaHeiaa. Sinne merkkaillaan päivän/viikon liikunnat ja ainakin itse voisin kuvitella, että motivaatio ja innoitus säilyy, kun konkreettisesti näkee kjuinka paljon on tullut liikuttua.

    Ohjelman on netissä ja käsittäkseni ilmainen, joten kannattaa harkita sinne kirjautumista. Olen myös itse miettinyt sinne kirjautumista.

    VastaaPoista