torstai 21. marraskuuta 2013

Nostan jaloillani 10 kg vähemmän

No nyt on jo jonkin aikaa massan määrä alkanut sillä seiskalla, vaikken siitä nyt ole tänne päivitellytkään... Tuntuu hiukealta ajatella, että kymmenen kiloa on lähtenyt. Se on yli 10% painosta.

Peilikuvan lisäksi olen iloinnut laihtumisesta hurjasti tanssin vuoksi. Askel tuntuu huomattavasti kevyemmältä ja huomaan liikennevaloissa odotellessakin usein kokeilevani jalkavariaatioita. Pieni tallustelu ja hypähtely ei tunnu liikunnalta ja rehkimiseltä vaan jalat liikkuvat kuin itsestään. Kontekstistaan irrotettuna voisi ajatella, että on negatiivinen asia, jos nostaa 10 kg vähemmän, mutta tässä tapauksessa muutos on varsin positiivnen. Toki kaikki muutos ei varmastikaan johdu painonputoamisesta vaan myös kuntoni ja tanssitekniikkani ovat varmasti syksyn aikana parantuneet.
Erityisesti nyt, kun lindytunneilla on parina viime kertana hypitty ja tehty helppoja akroja, on jokaisesta pudotetusta kilosta hyötyä. Psykologinen kynnys on yllättävän suuri, kun ajattelen ettenhän minä nyt voi koko painollani hypätä miehen varaan. Onnistuminen hypyissä on tehnyt itsetunnolle oikein hyvää; en olekaan niin lihava ja painava, etten voisi tehdä sellaisia kuvioita :)

Syömisessä en ole noudattanut millään tavalla tiukkaa linjaa. Itseasiassa tuntuu, että olen herkutellut hurjan paljon. Toisaalta vaaka kuitenkin kertoo ihan hyvää viestiä. Tai ei paino juuri tippunut ole, mutta eipä se ole noussutkaan. Voisiko tästä päätellä, että saattaisin olla saavuttanut tasapainoiset ruokailutottumukset, joihin mahtuu herkuttelua ja kroppa osaa ilmoittaa, kun herkuttelu menee yli. Toivottavasti. (ja siitä huolimatta tavoitteeseen pyrkiminen jatkuu...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti