lauantai 11. tammikuuta 2014

Hyvä kiertoon

Tietysti motivaatio laihduttamiseen ja lähtee itsestä, ja jokaisen onnistuneen laihduttajan takana on hän itse. Kuitenkin myös ympäristöllä on vaikutusta. On ollut hauska huomata, kuinka hyvä tosiaan lähtee kiertoon...

Kuten ensimmäisessä kirjoituksessani kerroin, toi laihdutuksen mieleeni se, kun luin niin monilta kavereilta facebookista erilaisia kuntoilisuorituksia. Joku oli zumbannut hurjan määrän tunteja, joku toinen lenkkeillyt taas pitkän matkan, kolmas kertoi karistetuista kiloistaan (tai näkihän se jo kuvistakin), jne... Mieleen hiipi, että pitäisihän sitä itsekin tehdä jotain. Veljen vaimon laihdutusblogia lukiessa syntyi ajatus siitä, voisiko blogin kirjoittaminen toimia kohdallani hyvänä motivaattorina (ilmeisen hyvänä on toiminutkin). Blogia varten ostin vaa'an, mikä onkin ollut hyödyllistä. Muuten en tietäisi, kuinka paljon kiloja on tullut karistettua, vai olisiko onnistunut ollenkaan, sillä kyllähän vaa'an lukemat motivoivat myös...
Keväällä minulla oli yläasteen luokkakokous. Siellä eräs toveri kertoi laihduttaneensa kaksikymmentä kiloa. Tämä kuulosti niin hienolta, että päätin minustakin olevan siihen. Eipä tämä entinen luokkatoveri varmaan voi aavistaakaan olevansa osasyy laihtumiseeni!

Samoihin aikoihin kanssani alkoi laihtumaan myös luokkakaverini. Myöhemmin kuulin häneltä, että minä olin hänen innoittajansa. Se oli kyllä mainiota kuulla! En ollut osannut aavistaa, että minäkin voisin vaikuttaa muihin sillä tavalla. Vastahan minä olin itse aloittanut liikunnan ja ja syömisten kanssa kamppailun.

Koska luokkakaverini on onnistunut laihdutuksessa ja liikunnallisessa elämäntavassaan niin hyvin, on innostus kääntynytkin toiseenkin suuntaan. On hauskaa, että olemme lähteneet samoista lähtökohdista samoihin aikoihin ja menossa samaan suuntaan. Kun kuulen, että kaverini onnistuu laihtumisessa, saan siitä virtaa itsellenikin. Enhän minä nyt voi laiskotella ja jättää laihtumatta, kun kerran toinenkin tekee töitä sen eteen. Motivoiminen ja innostaminen toimii molempiin suuntiin.

On hienoa, että ympärillä on ihmisiä, jotka voivat vaikuttaa niin, että saan aikaan tällaista muutosta itsessäni. Mutta vielä hienompaa on, jos itse voi tosiaan olla vaikuttamassa muihin ja toimia innostajana. Kevyttä kevättä kaikille!

1 kommentti:

  1. Ihan loistava postaus! Tuo on niin totta, sillä nyt olen itse innostanut kaksi ihan normaalipainoista ystävääni liikkumaan! Eli innostaaa voi myös ihan normaalipainoisiakin ystäviään. Ei se liikkumisen tarve poistu, vaikka normaalipainoinen olisikin.

    Tsemppiä!

    VastaaPoista